ZON architecten BNA Herbestemming Tiel

oude voorgevel

ZON architecten BNA Herbestemming Tiel

ontsluiting appartementen uitbereiding

ZON architecten BNA Herbestemming Tiel

detail voorgevel

Kantoorpand te Tiel
Herbestemming, uitbereiding en herstel voorgevel kantoorpand 

2022 | SO - BA - Realisatie
6 appartementen met eigen buitenruimtes

Projectontwikkelaar
Architect ZON architecten BNA

Fotografie Hans Gorter

Artikel de Gelderlander

In het centrum van Tiel aan de Hoogeinde staat een voormalig kantoorpand met bovenwoning dat ontworpen is door Architect Ir. D. Klijn voor de Firma Sijsma en Zn. Door de jaren heen hebben er verschillende uitbereidingen plaatsgevonden ter vergroting van het kantoorpand en heeft de voorgevel een andere uitstraling gekregen. 

Door ZON architecten is het kantoorpand getransformeerd en uitgebreid met een stedelijke inpassing aan de achterzijde. De oude delen van het pand zijn gemoderniseerd en de plint van de voorgevel heeft een nieuwe uitstraling gekregen, passend bij het karakter van de originele architectuur.

In het hoofdgebouw zijn drie appartementen vormgegeven en aan de achterzijde een tweelaagse uitbereiding. De tweelaagse uitbereiding bestaat uit een tussenlid met een duplex appartement en een sluitstuk van twee appartementen. De massa van de uitbereiding verspringt in hoogte zodat er een pandsgewijze structuur ontstaat die passend is bij de massa's in het binnen gebied. Verder zijn alle appartementen voorzien van een buitenruimte.